miercuri, 3 septembrie 2008

Consum mult , deci exist !!!


Ma uit la foaia asta goala si imi place caracterul ei imaculat.Mi'e frica sa o populez prin cuvintele mele canceroase, cel mult , expresie a unor ganduri in zbor dar..o sa fac asta, o sa mi infrang anxietatea in fata cuvintelor ,cele mai bune prietene pentru cei care stiu sa le foloseasca , dar si cele mai imbatabile arme, pentru ca, indiferent de incarcatura lor si oricat de bine ai jongla cu ele, se pot intoarce impotriva ta cu aceiasi abilitate sau te pot dezamagi,neridicandu'se la pretentiile tale , nereusind sa te exprime prea bine.Da!neputinta in fata cuvintelor;in fond , ea ne construieste lumea , dar ne-o si darama sau ne zideste intre pereti de viata, lasandu'ne morti in interior.Da!Lumea asta ,cladita pe contrastul dintre aparenta si esenta , cladita pe niste temelii vesnic subrede,cladita pe adevaruri si minciuni , pe pragmatism si pe idealism ,pe tacere si vorbe , pe stress si odihna , pe noi de fapt.Avem impresia ca noi cladim lumea, dar de fapt, ea se cladeste pe noi.Noi fabricam prejudecatile dar in final ajung sa ne fabrice ele pe noi .Creatia distrugand creatorul, mitul desavarsirii plasmuirii si a plasmuitorului care crede prea mult in puterea sa creatoare.
Suntem niste consumatori de publicitate , de ceea ce propaga publicitatea , de iluzii de fapt.Rareori mai trecem prin scanerul gandirii ceea ce cumparam.Important e ca ...cumparam! Suntem fericitii detinatori a fabuloaselor produse care te fac tanar , sanatos , bogat , deci fericit.O nimica toata!Visul fericirii materiale , oricat de paroxist ar fi ,aproape ca te te aduce pe culmea fericirii, dar neinsotit de stropul ala de nebunie, care te face sa simti si fara materialism, te afunzi in golul existential si daca mai ai putin realism , iti dai seama ca trebuie sa 'ti iesi din tine , sa devii un alt tu , sa transformi o iluzie intr'o farama de adevar ,asa cum nu s-a intamplat pana atunci.

Televizor , internet , brosuri care'ti spun cum sa fii perfect ,iaurtul fermecat care in 15 zile te face o zeita ,ginul care te face sa il cumperi nu neaparat datorita gustului , ci datorita faptul ca e servit intr'un peisaj exotic,cu 2 gagici bune care 'ti fac aer cu frunze de palmier si ai impresia ca asa o sa fii si tu daca'l cumperi, reclame cu baieti sculptati in perfectiune ,fete cu masuri care sfideaza realitatea, care te sfideaza pe tine ,sani mai mari , fund mai mic , muschi care striga sa fie etalati,ten bronzat, masini de ultima serie , case supradimensionate , localuri super rafinate cu preturi super piperate , dar super mici pentru super portofelul tau , super cluburi ,super fete,super baieti, cocaina , alcool rafinat , pastilute ca sa fii fericit dar de fapt sa-ti dai seama ca nu esti , vacante in destinatii inedite, himere care'ti promit ,in mod strigator , fericirea , dar nu ti'o aduc decat, pentru cel mult , cateva clipe.O intreaga mascarada , pe care fie o creezi , fie o crezi , fie o observi si fara sa vrei , esti parte din ea.Desi , asta ar intra in contradictie putin cu experienta Michelson-Morley, pentru ca ar insemna ca nu observi cu adevarat pt ca faci parte din sistem si iti faci doar pareri false .In fond , treaba sta asa:putini stiu ca sunt manipulati , dar si mai putini ca ei permit asta,putini nu se lasa manipulati decat in mica parte ,dar voluntar sau involuntar, trebuie sa consume si ei ceva si acel ceva are o reclama-buna dimineata, doar traim intr'o lume in care pana si fructele au nevoie de reclama pentru a promova importatorii.

Stii reclama aia,aia buna? Nu.Ok...in alta ordine de idei:Stii o reclama buna? Nu.Iata...cateva dn intrebarile care le-am adresat pe la 4 dimineata pe messenger , in timp ce scriu acest articol.Adevarul e mult mai aproape de noi decat credem ca este.Da, nu neg ca ar exista cateva reclame bune ,de care ti-e mai mare dragu sa te lasi fraierit , dar nu de orice , va rog eu frumos! Chiar nu auziti vocea launtrica din voi?Strigate de disperare ale unei constiente mute...poate o sa le simtiti intr'o zi[nu ma refer la toata lumea , cred ca cei care ar trebui sa citeasca asta , nu o fac:)) .Suntem cam limitati , nu credeti?Deseori am impresia ca meritam faptul ca ni se fura banii din buzunar cu toata vointa noastra.

Suntem atat de asemanatori tocmai prin dorinta noastra de a fi diferiti ,suntem un paradox atat de banal si inglodat in plictisul existential, suntem si nici macar nu ne bucuram cu adevarat de asta.Guvernati de un sistem viciat , crescuti de un sistem si mai viciat , luptam ca sa ii intrecem pe cei din generatiile trecute in aceasta aleasa arta.

Final...

nu exista unul...nu inca !
Si totusi...nu ai 30 de mii...vreau sa'mi cumpar ciocolata aia la care tot se face reclama...asa, de curiozitate...

4 comentarii:

Anonim spunea...

Scrii misto...Pacat ca o faci cam rar :P

allesya spunea...

multumesc;))
De fapt, nu scriu rar ,ci postez rar:P.Incerc sa schimb chestia asta

Anonim spunea...

da, deci , parerea mea este ca DA! E chiar adevarat ceea ce ai spus, dar raman la ideea ca toate grijile si problemele cad pe umerii nostri , ne apasa din ce in ce mai tare , pana cand ,, cocoasa aia mare , la un moment dat va exploda. de ce? pt ca nu suporti . deci faptul ca vrem sa fim diferiti de ceilalti e ceva cam greu de realizat , in fonnd , toti avem ceva unic in noi ,.. un singur lucru , sufletul , restul e doar o copie .. incepand de la haine , comportament si modul de gandire,, pt ca vezi ceva , vrei sa ai , dar mai exista mii de copii deci nu e originalul:D .. si tot asa incerc sa ma invart intr-un cerc ..vicios.. mi-e somn , da-mi place sa citesc:X ... [buzitza was here]

Anonim spunea...

Interesante vorbe...mai vb noi...:)))